‘Beauty en het beest’ in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Het Nederlands Kamerkoor en Maas theater en dans staan zaterdag 13 januari met ‘Beauty en het beest’ in Stadsschouwburg Groningen.

‘Beauty en het beest’ is familievoorstelling over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Het Nederlands Kamerkoor zingt vijf composities van David Lang en nieuwe, voor deze voorstelling gecomponeerde, stukken van Joop van Brakel. Naast het koor spelen Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen, Gihan Koster én acht tot tien kinderen en jongeren uit de regio een rol in deze voorstelling. Moniek Merkx tekende voor de tekst en de regie.
Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen