George Welling presenteert cd ‘Om Toch’ in Synagoge Groningen

GRONINGEN

Zanger/ liedjesschrijver George M. Welling presenteert zondag 7 januari in Synagoge Groningen zijn tweede cd ‘Om Toch’.

Het album is in een intieme setting opgenomen: hoofdzakelijk gitaar, piano en zang, met zo nu en dan kleine toevoegingen. ‘Om Toch’ telt vijftien nummers. De cd bevat uitsluitend zelfgeschreven nummers, op een vertaling van een song van Paul McCartney (For no one/Voor Niemand) na. De teksten zijn in het Nederlands, met uitzondering van een couplet in het Gronings. Bas Mulder produceerde de cd en maakte de arrangementen voor piano en keyboards. De meeste opnamen vonden plaats in de Dunn Devil Studio aan de Damsterkade in Groningen. Simone Leidelmeier tekent op één nummer voor de backing vocals. Flip de Regt speelt op één track Weissenborn.

George Welling

George Welling (Utrecht, 1953) schreef zijn eerste liedjes in de jaren zestig. Hij ontwikkelde zijn gitaarspel tijdens beatmissen in de katholieke kerk. Na een vergeefse poging om aangenomen te worden voor een vooropleiding aan het conservatorium besloot hij Geschiedenis te gaan studeren. Zijn studiejaren besteedde hij hoofdzakelijk aan de muziek. Hij deed mee aan talentenjachten, zat in verscheidene bands en schreef veel Engelstalige nummers, daarbij beïnvloed door onder anderen Bob Dylan en Leonard Cohen. In 1983 studeerde hij af in economische en sociale geschiedenis. Na een baan aan de Universiteit van Amsterdam verhuisde Welling in 1989 naar Groningen waar hij een betrekking aangeboden kreeg aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Cd-presentatie

Tijdens de cd presentatie speelt George Welling de liedjes van de cd. Verder is er de gelegenheid om de cd aan te schaffen en te laten signeren.
De cd-presentatie duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen