Vierduizend bezoekers voor Roald Dahl Festival

GRONINGEN

De tweede editie van het Roald Dahl Festival in Groningen was goed voor vierduizend bezoekers.

De locaties Hereplein en Oude Boteringestraat van het Groninger Forum stonden van donderdag tot en met zaterdag volledig in het teken van het erfgoed van Roald Dahl.

Filmtheater

In het filmtheater aan het Hereplein vertoonde het Groninger Forum de leukste, gekste en magische films. Populair bleek de nieuwste Roald Dahl film ‘Gruwelijke rijmen’. Maar ook ‘Matilda’ en ‘De GVR’ waren in trek, evenals ‘Paddington 2’. In het Fantasielab in zaal 2 verkenden vele kinderen de betoverende wereld van Roald Dahl. Ze maakten er hun eigen dromensoep, oefenden in Sjakies chocoladefabriek, gingen toverdansen en zetten van alles in werking in Dahl’s betoverde schrijvershut.

Bibliotheek

Ook in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat veel (gratis) Roald Dahl-activiteiten. Het festival werd afgetrapt met de Roald Dahl Optocht, een bonte stoet van luid toeterende kinderen en volwassenen door de binnenstad. Daarnaast keken vele kinderen ingespannen toe tijdens de lezingen magische dierenverhalen van DoeZoo en Zoo Bizar. Het festival sloot af met een workshop Knettergek Koken, waarin kinderen onder andere eetbaar snot maakten.

Tour met workshop

Voorafgaand aan het festival toerde een workshop ‘Magische Wezens maken’ langs de bibliotheken van het Groninger Forum in de wijken Beijum, Selwerd, Hoogkerk, Lewenborg, Vinkhuizen en De Wijert.

Auteur

Marc Jansen