‘Gouwe Pinda’s’ in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht staan woensdag 10 januari met de voorstelling ‘Gouwe Pinda’s’ in Stadsschouwburg Groningen.

Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher toerden in het seizoen 2013/ 2014 met de voorstelling ‘Ouwe Pinda’s’ door het land. Ze waren echter nog niet uitverteld. Met Esther Scheldwacht aan hun zijde putten de actrices met een Indische achtergrond ook nu weer uit ervaringen en familieverhalen. Gevoelens van ontworteld zijn en het verlangen naar vergane tropisch dagen vormen de basis voor de nieuwe toneeltekst, die werd geschreven door Bodil de la Parra.

Gouwe Pinda’s

In het tragikomische ‘Gouwe Pinda’s’ slijten drie Indische zussen van in de zeventig hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Als er een album opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan. Een portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond en verleden.
Gouwe Pinda’s is een theatervoorstelling van Rudolphi Productie. De voorstelling in Stadsschouwburg Groningen begint om 20.15 uur. Tickets: www.de-oosterpoort.nl of 050 - 36 80 368.

Auteur

Marc Jansen