Movies That Matter: ‘Tamara’ in VERA Zienema

GRONINGEN

Stichting Movies That Matter presenteert dinsdag 9 januari in VERA Zienema in Groningen de Venezolaanse film ‘Tamara’ van Elia Schneider.

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen. Aan de buitenkant vormt hij vervolgens met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar van binnen knaagt er iets. Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw.
De Spaanstalige film (Engelse ondertiteling) begint om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen