Komplement en Feiertag in Fragment #3 in Vera

GRONINGEN

Komplement en Feiertag maken donderdag 25 januari hun opwachting in de derde editie van Fragment in Vera in Groningen.

Fragment is een nieuw platform dat zich specifiek focust op kleine elektronische live-acts. Zodra een act zich ergens in het vage gebied tussen een dj-set en een band begeeft, biedt het veelal door bands gedomineerde clubcircuit niet de juiste podia waarop zij zich kunnen uitdrukken. Fragment heeft als missie om die kloof te verkleinen door bewustzijn te creëren voor dit onderbelichte onderdeel van het geheel.

Komplement

Toen percussionist De Rien en singer-songwriter Head Under Water elkaar eind 2016 spontaan ontmoetten in Keulen, propten zij een kamer vol met instrumenten en lieten ze de chemie het werk doen. Dit resulteerde in hun eerste track ‘Soar’ en sindsdien spelen ze liveshows en dj-sets in heel Duitsland. Op het podium bespeelt De Rien met de ene hand bas-synth en met de andere de drums, terwijl Head Under Water soundscapes en akkoorden rondom zijn heldere stem creëert.

Feiertag

De elektronische sound van drummer en producer Feiertag is een mix van organische drums, UK bass, diepe synths en unieke samples. Zijn liveset is visueel onderhoudend en weerspiegelt zijn achtergrond als drum- en percussiewizard (bij onder andere Kraak & Smaak). Dynamisch als zijn muziek is, hebben zijn optredens nog steeds veel tempo en zo nu en dan brengt hij zangers mee als kers op de live-taart. Zijn eerste single ‘Damn You’kwam in 2015 uit op Mike Mago’s label BMKLTSCH. Liveoptredens op 3FM en 3voor12 volgen. Daarnaast stond hij de afgelopen jaren onder andere op Pitch, Down The Rabbit Hole, ADE en in Paradiso. In 2018 staan er meerdere releases gepland en komt bovenal zijn debuutalbum uit.
Aanvang: 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Vera-website en bij Elpee, Plato en Jongens van Hemmes.

Auteur

Marc Jansen