Ricky Wu even terug bij Nic./John Schokker Makelaardij

GRONINGEN

Ricky Wu keert even terug bij korfbalvereniging Nic./ John Schokker Makelaardij. De 29-jarige Taiwanees speelt zaterdag 13 januari mee in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel.

Wu, die in het verleden namens Nic. uitblonk in de Korfbal League, is op huwelijksreis in Europa. “Een bezoek aan zijn korfbalvrienden mocht niet ontbreken”, weet Nic.-voorzitter Wiebe van der Ploeg. “Als vereniging ontvangen we het echtpaar met open armen en hijzelf gaf aan dat hij graag wilde spelen.” Van der Ploeg geeft aan dat voor aanvang van het seizoen ook al contact is geweest met Wu. “Er werd een lastig korfbaljaar voorzien. Dan is Ricky Wu natuurlijk een perfecte versterking. Het contact is via zijn oude korfbalvrienden bij Nic. altijd heel stevig gebleven. Maar het kwam toen niet rond.”

Boost voor kwakkelend team

Wu’s deelname kan het kwakkelende team van Nic./ John Schokker Makelaardij mogelijk een boost geven. Na het vertrek van meerdere dragende spelers vorige zomer blijkt de ploeg kwetsbaar. De Groningers staan vooralsnog puntloos onderaan in de Hoofdklasse A. Degradatie dreigt. Ook het recente uitvallen van de talentvolle jeugdinternational Nienke van der Windt met een kruisband-blessure dreunt door. Voor Nic./ John Schokker Makelaardij zijn de komende wedstrijden cruciaal. De thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief, ook een team in zwaar weer, zaterdag 6 januari geldt als een 4-puntenwedstrijd.
  • Zaterdag 13 januari 20.15 uur: Nic./John Schokker Makelaardij – Groen Geel (Alfa-college Kardingerweg).

Auteur

Marc Jansen