Groninger première ‘Heartstone’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 13 als maandag 15 januari de IJslandse film ‘Heartstone’ vertoond. Deze film van van Guðmundur Arnar Guðmundsson uit 2016 was nooit eerder in Groningen te zien.

‘Heartstone’ gaat over de 14-jarige boezemvrienden Thor en Kristjan. Zij groeien op in een vissersdorpje aan de kust van IJsland. Er is thuis niet veel te doen, dus trekken ze er dagelijks op uit. De kliffen, vlaktes en bergen liggen op loopafstand. Tijdens een zomer dwingen ontluikende gevoelens zich naar de oppervlakte. Kristjan is heimelijk verliefd op Thor en dit lijkt soms wederzijds. Maar in het dorp behoren jongens op meisjes te vallen en Thor wil per se een meisje uit hun dorpje versieren. Een schokkende gebeurtenis en hun eigen innerlijke conflicten lijken de twee jongens uit elkaar te drijven.
Aanvang (beide keren): 20:30 uur.

Auteur

Marc Jansen