Fidan Ekiz in Naked Lunch in Groninger Forum

GRONINGEN

Fidan Ekiz is donderdag 11 januari te gast in ‘Naked Lunch’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

Fidan Ekiz schuift bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een stevige lunch en een goed gesprek. Wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz (1976) was onder andere correspondent in Istanboel voor RTL Nieuws en de GPD-bladen. Ook werkte ze als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Nu is ze regelmatig tafeldame bij De Wereld Draait Door en is ze columnist voor het tijdschrift Jij & Je Kinderen. Ekiz maakt in 2009 voor de VARA de vijfdelige documentaire serie ‘Veerboot naar Holland’; over emigratieverhalen van Turkse gezinnen. Hiermee won zij de Erasmus EuroMedia Award en Rotterdamse Persprijs. Ook de documentaire ‘Ik zie een verre reis is’ van haar hand.
Naked Lunch duurt van 12.15 tot 13.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen