Johan naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Johan geeft vrijdag 18 mei een concert in De Oosterpoort in Groningen.

JOHAN is een Nederlandse band met frontman Jacob de Greeuw. De band schreef Nederlandse popmuziekgeschiedenis met het album ‘Pergola’ en scoorde vanaf 1996 grote hits in de Free40 met ’Everybody knows’, ‘Tumble and fall’, ‘Day is done’, ‘Coming in from the cold’, ‘She’s got a way with men’ en ‘Walking away’.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/Q-VhNIuq0f8 Door verschillende bezettingswisselingen werd het stil rondom de band. Tot twee jaar geleden, toen Jacob de Greeuw liet weten bezig te zijn met nieuw materiaal. Er waren te veel stukken, ideeën, beelden en geluiden die schreeuwden om in een ‘JOHAN-jasje’ gegoten te worden.

Nieuw materiaal

Z’n oude strijdmakkers Diets Dijkstra en Jeroen Kleijn werden opgetrommeld. Robin Berlijn kwam erbij en ook Frans Hagenaars sloot zich aan. Een groot deel van 2017 werkten deze mannen aan nieuw materiaal. De samenwerking wierp zijn vruchten af want midden april presenteert Johan een nieuw album.
Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie/ tickets (à € 25,50): de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen