Pocketeditie International Film Festival Rotterdam in Groningen

GRONINGEN

Het Groninger Forum heeft de eerste titels uit het programma van de Groninger pocketeditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) bekendgemaakt.

Het betreft ‘The Phantom Thread’ van Paul Thomas Anderson, ‘The Shape of Water’ van Guillermo del Toro, ‘I Tonya’ van Graig Gillespie en ‘The Florida Project’ van Sean Baker. Tijdens de pocketeditie vertoont het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het Rotterdamse festival te bieden heeft. Het 22ste IFFR in Groningen (IFFRiG) duurt van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018

IFFR-introductiecursus

Ter voorbereiding op het IFFRiG verzorgt het Groninger Forum maandag 22 januari een IFFR-introductiecursus. David Stroband, kunsthistoricus en filmdeskundige verbonden aan Academie Minerva, bereidt belangstellenden in een college voor op de afwijkende blockbusters en kleine parels die het IFFR biedt.

IFFR Live

In het kader van IFFR Live - waarbij het IFFR voorwoord, film en Q&A met de filmmaker live vanuit Rotterdam naar 45 filmtheaters in Europa streamt - wordt zondag 28 januari de muzikale roadmovie ‘Nico’ (1988) vertoond. Met een ‘live’ nagesprek met regisseuse Susanna Nicchiarelli en actrice Trine Dyrholm.

Der Aa-kerk en Vera

IFFR in Groningen presenteert behalve film uit Rotterdam ook eigen programma, in samenwerking met partners. In de Der Aa-kerk bijvoorbeeld, wordt vrijdag 2 februari een filmklassieker vertoond met livemuziek. Het gaat daarbij om de Japanse film ‘A Page of Madness’ uit 1926, met muzikale begeleiding van het zeskoppige Amsterdamse Monotak Collectief. Het Groninger Forum werkt hiervoor samen met Bijzondere Locaties Groningen en Stichting Prime. Zaterdag 3 februari wordt in Vera op 35mm Guillermo del Toro’s klassieker ‘Pan’s Labyrinth’ vertoond. Het Groninger Forum werkt hiervoor samen met VERA Zienema.

Programma

Het programma van IFFRiG wordt donderdag 18 januari om 10.00 uur bekendgemaakt op www.groningerforum.nl/iffr. De kaartverkoop start woensdag 24 januari om 09.00 uur aan de kassa van de locatie Hereplein van het Groninger Forum en om 10.00 uur online.

Auteur

Marc Jansen