‘Week voor Nepal’ in Groningen

GRONINGEN

‘Week voor Nepal’. Onder deze noemer wordt in de week van 15 tot en met 21 januari een inzamelingsactie gehouden voor het project Kamalabari in Nepal.

Het in 2009 door Stichting Veldwerk opgezette project Kamalabari richt zich op de kinderen van boeren in een afgelegen gemeenschap in het Nepalese Dhading. Het gemiddelde inkomen is er minder dan $1 per dag. De meeste bewoners zijn analfabeet. Er zijn geen tot weinig voorzieningen op loopafstand. De ‘boerengemeenschap’ is enkele uren wandelen verwijderd van de laatste zandweg. Kinderen werken van jongs af aan mee op het land. Tot ze daar groot genoeg voor zijn, hangen ze thuis wat rond zonder ouders om op ze te letten. Die zijn immers aan het werk. Doordat de gemeenschap zo afgelegen ligt, missen de kinderen de basis voor een succesvol onderwijstraject. Kamalabari brengt daar verandering in.

Week voor Nepal

Verschillende stad-Groninger ondernemingen zetten zich in de Week voor Nepal in voor het goede doel. Bij Wadapartja aan het Gedempte Zuiderdiep wordt zondag 14 januari een (volgeboekte) pubquiz gehouden. Daarnaast is er dinsdag 16 januari een Nepalese avond, waarin een driegangendiner wordt geserveerd in Nepalese smaken. De opbrengst van het diner wordt ook gedoneerd. Reserveren kan via de website van Wadapartja. Bij Pims fietsen aan de Westerkade wordt in de Week voor Nepal een lege band gevuld of een zadel verzet in ruil voor een donatie. En wie bij Sunday’s Groningen een zonnebank reserveert, steunt daarmee voor 1 euro het goede doe. De bedrijven proberen samen 2000 euro in te zamelen. De andere helft die jaarlijks nodig is, wordt door vaste donateurs ingelegd.

Organisatie

De inzamelingsactie is georganiseerd door Wadapartja in samenwerking met Stichting Waar Ontwikkeling Werkt en studenten van de Hanzehogeschool die de Minor Event Management volgen.

Auteur

Marc Jansen