‘De allermooiste Bachcantates’ in Martinikerk

GRONINGEN

‘De allermooiste Bachcantates’-tournee van de Nederlandse Bachvereniging doet woensdag 7 februari de Martinikerk in Groningen aan.

Voor deze tournee keren vier solisten terug naar de Nederlandse Bachvereniging: sopraan Maria Keohane, alt Tim Mead, tenor Daniel Johannsen en bas Matthew Brook. Zij soleren in zes cantates, die verspreid over twee programma’s van elk drie cantates zullen klinken.

All of Bach

Allemaal speciaal voor All of Bach, het project waarin de Nederlandse Bachvereniging de werken van Bach uitvoert, opneemt en online publiceert op allofbach.com. Dirigent Jos van Veldhoven: "Een programma met de allermooiste Bachcantates samenstellen, is als moeten kiezen tussen je kinderen: een onmogelijke opgave. Toch zijn dit voor mij - op dit moment, en met de hand op mijn hart - de allermooiste cantates van Johann Sebastian Bach."

Selectie Bachcantates

De selectie bestaat uit ‘Herr, gehe nicht ins Gericht’ (BWV 105), ‘Sie werden euch in den Bann tun’ (BWV 44), ‘Jesu, der du meine Seele’ (BWV 78), ‘Bleib bei uns, denn es will Abend werden’ (BWV 6), ‘Du Hirte Israel, höre’ (BWV 104) en ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ (BWV 140). In de Martinikerk staan dus drie van deze cantates geprogrammeerd.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.bachvereniging.nl of www.allofbach.com.

Auteur

Marc Jansen