Groninger première ‘Thelma’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 20 als maandag 22 januari de Noorse film ‘Thelma’ vertoond. Deze film van Joachim Trier uit 2017 was nooit eerder te zien in Groningen.

Thelma is een jonge studente die net is begonnen aan de universiteit van Oslo. Als ze onverwachts een epileptische aanval krijgt, houdt ze dit achter voor haar streng religieuze familie. Ze ontmoet de medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen. De aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over krachten beschikt die niet van deze wereld zijn. Thelma wordt geconfronteerd met tragische geheimen uit haar verleden en de immense consequenties van haar onverklaarbare krachten.
Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen