Lezing en cursus bloemschikken bij Groei & Bloei Haren/ Eelde

EELDE

‘Zonder gezonde bodem geen leven in de tuin’. Dit is de titel van de lezing van Johan Schuitema, waarmee de afdeling Haren/ Eelde van Groei & Bloei woensdag 24 januari het jaar 2018 aftrapt. Plaats van handeling is ‘t Loughoes in Eelde.

Johan Schuitema geeft in zijn voordracht uitleg over bodemanalyse en vertelt zo’n analyse te lezen. Verder meet Schuitema de Ph-waarde van meegebrachte bodemmonsters meenemen, en legt hij uit hoe we sporenelementen in onze groenten krijgen, zodat we minder (vitamine)tabletten hoeven te gebruiken. De lezing begint om 20.00 uur.

Cursuscyclus bloemschikken

Een paar dagen later, maandag 29 januari, gaat een cursuscyclus bloemschikken van start. Deze cyclus bestaat uit drie lessen in avonduren (19.30 - 21.30 uur) in het gebouw van Terra vmbo-groen in Eelde. Docent is Arjan Oosting, ook docent aan deze genoemde school. In de eerste les wordt een winter- of vogeltaart gemaakt. In les 2 worden cirkelvormen behandeld en les 3 staat in het teken van paasbloemwerk. Deze lessen worden zowel op beginnersniveau (op de maandagen 29 januari, 19 februari, en 26 maart) als op gevorderd niveau (op de woensdagen woensdagen 31 januari, 21 februari en 28 maart) gegeven. Aanmelding: 050-3093101.
Meer informatie: www.haren.groei.nl.

Auteur

Marc Jansen