Stadsdichter Lilian Zielstra schrijft gedicht voor Eurosonic: Audiospoor

GRONINGEN

Stadsdichter Lilian Zielstra van Groningen heeft een gedicht geschreven voor Eurosonic. Het gedicht is getiteld: ‘Audiospoor’.

Audiospoor

Buiten maakt ijs wolken van je adem een Deen proeft voor het eerst een eierbal veegt zijn vette vingers af aan zijn jas volgt de yellow brick road van Groningen Een zwetende menigte beweegt zich in golven elk mens is een ledemaat van hetzelfde lijf en je danst, je danst op de muziek want het ritme is een hartslag De ramen beslaan, water loopt van de muren achter gevels is een enorm poppenhuis met in elke kamer een podium, de cafés bestaan uit hitte en elke artiest is een kleine legende We maken van de avond een verhaal, we zijn helden, al is het maar voor een dag We filmen de gezichten van meisjes aan de bar worden elke vijf minuten opnieuw verliefd Zeggen tegen elkaar: dit liedje is onze soundtrack De gitaren janken. De lampen staan aan.

Auteur

Marc Jansen