NK Journalisten toegevoegd aan programma Healthy Ageing Tour

GRONINGEN

De Healthy Ageing Tour wordt uitgebreid met het NK Journalisten. Deze wedstrijd wordt zondag 8 april verreden in Groningen.

De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen. De provincie Groningen vormt van 4 tot en met 8 april het decor voor deze rittenkoers voor elite- en junior vrouwen, en paracyclists. Voorgaande jaren stonden wereldtoppers als Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lizzie Armitstead en Marianne Vos aan de start van de Healthy Ageing Tour.

NK Journalisten

Het Nederlands kampioenschap wielrennen voor journalisten wordt voor het eerst in vier jaar weer verreden. De wedstrijd vindt plaats op hetzelfde stratenparcours als van de eliterijdsters, met start en finish op de Vismarkt. De journalisten strijden in een A -en B-categorie, die afzonderlijk zullen starten. De A-groep rijdt 61,8 kilometer, de B -groep 41 kilometer. Er is een eigen klassement voor vrouwen, die ook 41 kilometer rijden. De starttijden worden later bekendgemaakt. Deelname staat open voor iedereen die werkt in de journalistiek.

Auteur

Marc Jansen