Open dag Terra Groningen MBO

GRONINGEN

Terra Groningen MBO opent vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari haar deuren voor scholieren die een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding. Bezoekers krijgen volop gelegenheid rond te kijken, vragen te stellen en sfeer te proeven.

Bij Terra Groningen aan de Hereweg 99 worden de richtingen Natuur & Recreatie, Hovenier, Cultuurtechniek & Waterbeheer, Bloem & Styling, Dierverzorging, Paraveterinair, Food, Life & Innovation (nieuw), Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk en Hippische opleidingen aangeboden. Elke richting biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding.

Food, Life & Innovation

Terra start in het schooljaar 2018-2019 met de opleiding Food, Life & Innovation. Studenten maken tijdens deze niveau 4-opleiding kennis met de verschillende onderdelen binnen de voedingsbranche; in de richtingen techniek, logistiek en maatschappij. Daarna maken ze een keuze voor de richting die het beste bij hen past.

Regioleren

Naast theorie speelt de praktijk een grote rol bij alle opleidingen van Terra. Terra werkt daarbij samen met verschillende bedrijven in de regio. Er wordt gewerkt met het onderwijsconcept ‘Regioleren’; studenten werken aan een opdracht of project van een externe opdrachtgever in de regio. Zo komen ze in aanraking met de werkelijkheid van de praktijk en de uitdagingen die daarbij horen. Regioleren is een aanvulling op de lesstof en stages.
De open dagen van Terra Groningen MBO zijn vrijdag 26 januari (15.00 – 21.00 uur) en zaterdag 27 januari (10.00 – 15.00 uur).

Auteur

Marc Jansen