Benefiet concertavond Jongeren Talenten Reisbureau bij MON

GRONINGEN

Het Jongeren Talenten Reisbureau heeft voor zaterdag 20 januari een benefiet concertavond georganiseerd. Plaats van handeling is Muziek Organisatie Noord (MON) in Groningen.

Tijdens deze benefietavond showen jongeren van 18 tot 27 jaar hun muzikale talent - hiphop, indierock, pop en meer. De opbrengst komt ten goede aan een ervarings- en talentenreis naar Slovenië in augustus.

Ervarings- en talentenreizen

Ervarings- en talentenreizen worden georganiseerd om jongeren hun eigen talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Het gaat hierbij om jongeren die opgroeien in ‘risicovolle omstandigheden’. Doordat hun horizon en handelingsvaardigheden vaak beperkt zijn, blijven zij vaak steken in onveilige en risicovolle omstandigheden, waardoor zij grote kans lopen op maatschappelijke uitval.

Persoonlijk toekomstplan

Tijdens de ervarings- en talentenreizen vertrekken ze smen met hun begeleiders, maar zónder mobiele telefoons, naar een bestemming buiten de bewoonde wereld. Tijdens deze reizen maken ze een persoonlijk toekomstplan. De deelnemers ontwikkelen zichzelf en leren van de ervaring en van elkaar. De jongeren moeten de reis deels zelf bekostigen. Zij proberen het benodigde geld met verschillende acties - zoals de benefiet concertavond - in te zamelen. Aanvang: 19.00 uur. Kaarten (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar via m.kliphuis@elker.nl.

Samenwerking

Dit project Jongeren Talenten Reisbureau is een samenwerking van Stichting Het Kopland, Stichting Elker, Werkpro, Jimmy’s en Stichting Neon en wordt gefinancierd door gemeente Groningen.

Auteur

Marc Jansen