Kapriol’! in balfolkcafé in Oude RKZ

GRONINGEN

De Friese band Kapriol'! maakt vrijdag 19 januari zijn opwachting in een balfolkcafé in het Oude RKZ in Groningen.

Balfolk is een dansvorm gemaakt uit een verzameling van West-Europese dansen. Tijdens een balfolkcafé, te vergelijken met een tango- of salsa-avond, worden verschillende koppeldansen beoefend, zoals Scottish, mazurka en bourrée, maar ook groepsdansen zoals de gigue en cercle. Het balfolkcafé wordt afgetrapt met een korte dansinstructie en afgesloten met een muzieksessie. Belangstellenden wordt gevraagd een muziekinstrument mee te nemen.

Kapriol'!

Kapriol'! brengt fantasierijke muziek, zowel gebaseerd op oude Friese en Nederlandse bronnen als van eigen hand. Door de verschillende muzikale achtergronden van de groepsleden komen invloeden uit allerlei muziekstijlen aan bod, zoals folk, middeleeuwse, Renaissance, Scandinavische, Spaanse, Keltische en Balkan muziek. Kapriol’! bestaat uit Marita Kruijswijk (fluiten, schalmei, zang), Marian Nesse (accordeon, zang), Rutger Dijkstra (gitaar, cister, bas, viool, zang) en Ad Bos (cajon en andere percussie-instrumenten, toetsen, zang).
Aanvang: 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen