NNO en Georgina Verbaan in benefietconcert voor Beatrix Kinderziekenhuis

GRONINGEN

In De Oosterpoort in Groningen wordt zaterdag 17 februari een benefietconcert gegeven voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Het Noord Nederland Orkest (NNO) presenteert hierin het familieconcert ‘Doornroosje’. Met Georgina Verbaan als verteller.

Als verteller neemt Georgina Verbaan - zij vervangt de eerder aangekondigde Noortje Herlaar - bezoekers naar een 17e-eeuws koninklijk hof, waar edelen en feeën het doopfeest van het prinsesje Aurora bijwonen. De vrolijke stemming slaat snel om als de slechte fee Carabossa de feestzaal betreedt. Omdat zij niet was uitgenodigd, straft zij de koning en koningin door een vloek over het prinsesje uit te spreken. Op haar zestiende verjaardag zal Aurora zich prikken aan een spinnewiel en sterven. Gelukkig weet de goede Seringenfee de vloek te verzachten; Aurora zal niet sterven, maar honderd jaar slapen, tot een prins haar wakker kust. Het NNO speelt de melodieën uit de balletmuziek Doornroosje van de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Benefietconcert

Het benefietconcert is georganiseerd door het Noord Nederlands Orkest in samenwerking met Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Het benefietconcert begint om 15.00 uur. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom op het kidsplein in de foyer van De Oosterpoort. Kinderen kunnen knutselen en kleuren, er worden foto’s gemaakt en er is een verkleedkist met verkleedkleren. Het NNO zorgt voor swingende kidsmuziek.
Kaarten zijn te koop via: nno.nu.

Auteur

Marc Jansen