Estonian Philharmonic Chamber Choir en Tallinn Chamber Orchestra spelen Arvo Pärt

GRONINGEN

Het Estonian Philharmonic Chamber Choir en het Tallinn Chamber Orchestra geven donderdag 25 januari een concert in De Oosterpoort. Zij spelen enkele van de bekendste vocale en instrumentale werken van de Estse componist Arvo Pärt.

Het Tallinn Chamber Orchestra en het Estonian Philharmonic Chamber Choir zijn de belangrijkste ambassadeurs van de muziek van Arvo Pärt. Overal waar zij komen, laten ze de mystieke klanken van hun landgenoot horen. In De Oosterpoort staan Pärts ‘Cantus in memoriam’ voor strijkers en klok, ‘Adam’s Lament’, ‘Fratres’ (een van zijn sleutelcomposities) en ‘Te Deum’ geprogrammeerd.

Wereldsterren

Het concert, dat onderdeel is van de serie Wereldsterren waarmee de wereldtop van de klassieke muziek naar Groningen wordt gehaald, begint om 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen