Fakkeloptocht in binnenstad Groningen

GRONINGEN

De Groninger Bodem Beweging heeft in samenwerking met Milieudefensie, Houd Groningen Overeind, Code Rood, Fossielvrij Groningen, Platform Kerk en Aardbeving, Van Graan naar Banaan en het Groninger Gasberaad een grote fakkeltocht georganiseerd. Deze optocht vindt vrijdag 19 januari plaats in de Groninger binnenstad. Vertrekpunt om 20.00 uur is de Vismarkt.

Voorzitter Jelle van der Knoop van de Groninger Bodem Beweging: "Door de nieuwe zware beving van 8 januari in Zeerijp heeft het vertrouwen van de Groningers een nieuwe deuk gekregen. Op de politiek en de NAM hoeven de mensen kennelijk niet te rekenen. We zullen zelf en samen moeten afdwingen dat de gaskraan dicht gaat. Genoeg is genoeg."

Kort podiumprogramma

Voorafgaand aan de fakkeltocht is op de Vismarkt een kort podiumprogramma; vanaf 19.30 uur. Sprekers zijn vicevoorzitter Derwin Schorren van de Groninger Bodeum Beweging en burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum. Verder interviewt Schorren voorzitter Jesse Klaver van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman. Het door de Utrechtse muzikant Florian Wolff geleide luidt het begin van de fakkeltocht in met een speciale protestversie van het Gronings volkslied. De tekst wordt op grote schermen geprojecteerd.

Auteur

Marc Jansen