Hanze Inkoopseminar in teken van integriteit

GRONINGEN

Congrescentrum De Appel in Groningen is donderdag 1 februari toneel van de dertiende editie van het Hanze Inkoopseminar.

Het Hanze Inkoopseminar 2018 heeft als thema: ‘ Een beetje fatsoen?’. Het seminar staat in het teken van integriteit: wat betekent dat nou precies en hoe kun je het beste integer handelen? Twee gastsprekers delen hun ervaringen over dit onderwerp: Margreet Boersma en Karin van IJsseluide. Verder wordt aan de meest veelbelovende inkoopstudenten van de minor Inkoopmanagement de Nevi Purchase Promise Award uitgereikt. Drie studentenkoppels presenteren de bevindingen van hun onderzoek en worden beoordeeld door vakjury en publiek.

Margreet Boersma

Margreet Boersma promoveerde in 1999 aan de Rijksuniversiteit Groningen op de ontwikkeling van vertrouwen tussen partners in internationale joint ventures. Sinds 2012 is zij lector duurzaam financieel management aan de Hanzehogeschool Groningen. De vraag hoe je de financiële zaken dienend aan en van werkelijke betekenis kunt laten zijn voor de zorg, is de rode draad in haar werk en vormt de basis voor de invulling van het lectoraat. De presentatie van Margreet Boersma is getiteld: ‘ Dus u dacht integer te zijn? Perspectieven voor een goede nachtrust’ .

Karin van IJsselmuide

Karin van IJsselmuide is kennismanager en trainer bij de Nederlandse Vereniging voor Inkoop en Supply management (NEVI). Daarnaast is zij voorzitter van de commissie ISO 20400 Sustainable Procurement. Van IJsselmuide is een expert in professionele inkoop, openbare aanbestedingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen/duurzaam inkopen. Haar presentatie is getiteld: ‘Zwart-wit of 50 tinten grijs?’.

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter van het Hanze Inkoopseminar is Marjolein van de Water. Deze oud-student van de Hanzehogeschool heeft in 2009 haar diploma voor Facility Management behaald. Het Hanze Inkoopseminar is georganiseerd door docent-onderzoekers en studenten van het lectoraat Inkoopmanagement en het Instituut voor Facility Management.
Meer informatie: www.hanze.nl.

Auteur

Marc Jansen