Lezing Suzanna Jansen bij Boekhandel Riemer

GRONINGEN

Bestsellerauteur Suzanna Jansen geeft donderdag 25 januari een lezing bij Boekhandel Riemer in Groningen. Onderwerp is haar nieuwste boek ‘Ondanks de zwaartekracht’.

Suzanna Jansen vertelt haar levensverhaal, legt uit hoe een mislukte droom aanleiding was tot het schrijven van het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ en vertelt wat het kost om je dromen na te jagen.

Ondanks de zwaartekracht

‘Ondanks de zwaartekracht’ is een persoonlijke zoektocht naar de vraag: wat gebeurt er als je je dromen najaagt? En wat als je dat niet doet? Het boek is een vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt. Suzanna Jansen neemt de lezer mee van de avantgardescene in Berlijn en Parijs, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is geboren en getogen in Amsterdam. Na enige jaren bij een marketingbedrijf te hebben gewerkt, was ze in de jaren negentig betrokken bij de oprichting van Independent Media, het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer in Moskou. Ze verhuisde hiervoor naar Rusland. In Moskou koos ze voor de journalistiek; ze deed als freelancer research voor documentaires van de VPRO en VRT, ze was correspondent voor het Belgische dagblad De Morgen en schreef incidenteel voor onder andere NRC Handelsblad, HP/deTijd en Opzij.

Het Pauperparadijs

Terug in Nederland schreef ze reportages voor onder meer Trouw en Intermediair. Al gauw stuitte ze op de roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen, en haar familiegeschiedenis daar. Een beoogd artikel over dat langdurige en unieke heropvoedingsexperiment in het Drentse veen liep uit op een boek, dat in januari 2008 verscheen onder de titel ‘Het pauperparadijs’. Dit boek werd onverwacht een bestseller: meer dan 325.000 verkochte exemplaren. Het boek is ook vertaald in het Duits en het Spaans.

Aanmelden

De lezing begint om 20.00 uur. Na de lezing is er gelegenheid Jansen te ontmoeten en vragen te stellen. Entree: gratis; wel even aanmelden via boekhandelriemer.nl/activiteiten.

Auteur

Marc Jansen