Literaire wandeling ter ere van J.J.A. Goeverneur

GRONINGEN

Stichting De Algehele Aanraking uit Groningen heeft een wandeltocht georganiseerd ter ere van ‘s lands meest bezongen dichter J.J.A. Goeverneur. Deze wandeling, die plaatsvindt in het kader van de Poëziemarathon 2018, is vrijdag 26 januari.

De wandeling gaat om 14.00 uur van start bij de Groninger Forum Bibliotheek in de Oude Boteringestraat. De wandeling voert vervolgens langs plaatsen in de stad waar J.J.A. Goeverneur leefde, schreef en werkte. Een gids vertelt de details van het intrigerende leven van de schrijver. De wandeling eindigt bij Goeverneurs graf op de Zuiderbegraafplaats, waar plechtig een knol wordt gelegd. Een stemkunstenares zingt Goeverneurs bekendste liederen. Ook wordt een gedicht uit zijn oeuvre voorgedragen.

J.J.A. Goeverneur

J.J.A. Goeverneur is de berijmer van de klassiekers ‘Roodborstje tikt tegen het raam...’, ‘Toen onze mop een mopje was’ en ‘In een Groen, groen, knollen-, knollenland’. De iets oudere generatie zal hem kennen van ‘Mijnheer Prikkebeen’. Goeverneur heeft bijna zijn hele leven gewoond en gewerkt in Groningen.
De wandeltocht duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is gratis. Verzamelen bij de Groninger Forum Bibliotheek: 13.45 uur.

Auteur

Marc Jansen