Groninger première ‘Bar Bahar’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 27 als maandag 29 januari de Israëlische film ‘Bar Bahar’ vertoond. Deze film van regisseuse Maysaloun Hamoud uit 2016 was nooit eerder in Groningen te zien.

‘Bar Bahar’ gaat over drie Palestijnse vrouwen die in een appartement in Tel Aviv wonen. Ze proberen een balans te vinden tussen de traditionele en moderne cultuur. Leila is advocaat; ze rookt, neemt drugs en heeft een vriendje. Salma is een christelijke, communistische en lesbische dj die haar seksuele voorkeur vertelt aan haar familie. Als Salma terugkeert naar haar geboortestad, met haar minnares, dan zorgt dat voor flinke problemen. En dan is er Noor, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon.
De film (Arabisch, Hebreeuws gesproken en Nederlands ondertiteld) begint beide keren om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen