Twee open dagen Noorderpoort in Stad

GRONINGEN

ROC Noorderpoort houdt vrijdag 26 en zaterdag 27 januari zijn open dagen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs (en hun ouders/ verzorgers) kunnen zich beide dagen laten informeren over mbo-onderwijs in het algemeen en de opleiding van hun voorkeur in het bijzonder. Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten. De Noorderpoort-locaties openen hun deuren ook voor mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een inburgeringscursus.

Gerichte informatie

Bezoekers kunnen gerichte informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma’s te doorlopen. Ook kunnen geïnteresseerde leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/ of een vervolgstudie op hbo-niveau.

Sfeer proeven

Om de bezoekers een goed beeld te geven van Noorderpoort, is er volop gelegenheid om sfeer te proeven. Hiervoor zijn verschillende activiteiten, zoals presentaties en rondleidingen door de school, georganiseerd. Voor ouders heeft Noorderpoort de informatie gebundeld in de ‘Ouderwijzer’. Dit is een boekje met informatie die specifiek gericht is op ouders.

Primeur

Noorderpoort grijpt de open dagen ook aan om ruimte te geven aan een primeur. In het nieuwe schooljaar verhuizen de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap, Beveiliging en Entree naar de nieuwe locatie aan het Winschoterdiep 50 in Groningen. Hoewel het nog enkele maanden duurt voordat het pand in gebruik wordt genomen, zijn leerlingen met interesse voor één van deze opleidingen tijdens de open dagen al welkom op deze nieuwe locatie.

Nieuwe opleidingen

Naast de vele bestaande opleidingen, komt ook aantal nieuwe opleidingen -die starten in het schooljaar 2018-2019 - aan bod: Servicemedewerker Breed niveau 2, Internationale Betriebswirtschaft (IBW), Tweetalige Hotelschool, Junior Stylist Mode, Signing, Leidinggevende Bakkerij, Leidinggevende Bediening en Leidinggevende Keuken.

Stad

In de stad Groningen zijn er twee open dagen, op vrijdag en zaterdag. In alle andere plaatsen is het alleen vrijdag open huis. Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek volgt donderdag 1 februari, Noorderpoort Lucia Marthas Institute for Performing Arts zondag 4 februari.

Auteur

Marc Jansen