IMAKA-lezing over brandganzenonderzoek op Spitsbergen

GRONINGEN

Margje de Jong geeft maandag 29 januari een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. De lezing is getiteld: ‘Brandganzenonderzoek op Spitsbergen’.

De brandganzenpopulatie die overwintert op de Solway Firth, een groot estuarium tussen Engeland en Schotland, en broedt op Spitsbergen is een voorbeeld van één van de meest succesvolle beschermingsmaatregelen van deze tijd. De populatie is de laatste jaren sterk toegenomen; van 300 tot meer dan 30.000 individuen. Een dergelijke groei van de populatie brengt mogelijk veranderingen op individueel niveau met zich mee. Margje de Jong is promovendus bij het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij neemt bezoekers van de lezing mee in het broedseizoen van de brandganzen op broedeilandjes in Kongsfjorden, Spitsbergen.
De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2 euro.

Auteur

Marc Jansen