Science Slam: Research Meets Poetry bij Usva

GRONINGEN

Cultureel studentencentrum Usva vormt dinsdag 30 januari het decor voor de Science Slam: Research Meets Poetry.

Voor dit evenement, door de Usva en Studium Generale Groningen georganiseerd in het kader van de Poëziemarathon, gieten tien jonge promovendi hun onderzoek in een nieuw jasje. Dat doen zij door samen met een jonge dichters een gedicht te schrijven dat is geïnspireerd op dit onderzoek. RUG-huisdichter Rachel Raetzer en oud-huisdichter Esmé van den Boom koppelen wetenschappers aan dichters. Vervolgens maken zij in twee tot drie uur een gedicht - van rap tot sonnet, in het Nederlands of het Engels - dat ‘s avonds wordt voorgedragen. Het publiek jureert en het winnende koppel krijgt eeuwige roem.

Ruben Verwaal en Richard Nobbe

De Science Slam is voor de tweede keer georganiseerd. De eerste keer was ter gelegenheid van de heropening van de Universiteitsbibliotheek. Bij die gelegenheid wonnen historicus Ruben Verwaal en dichter Richard Nobbe met het gedicht ‘Tussen zaad, zweet en zeik, een tragedie’.
Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen