Uurtje Cultuurtje: lezing over Richard Wagner bij Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN

Michiel Hagdorn geeft zaterdag 27 januari bij Sociëteit De Harmonie in Groningen een lezing over componist en theatermaker Richard Wagner. Dat doet hij in het kader van de lezingenserie ‘Uurtje Cultuur’ van de sociëteit.

Michiel Hagdorn onderzoekt in zijn lezing met zijn toehoorders hoe Richard Wagner ertoe is gekomen zijn revolutionaire ‘Der Ring des Nibelungen’ te schrijven. ‘Der Ring des Nibelungen’, een mytische cyclus van drie voorstellingen, verbeeldt ontstaan en ondergang van de hele schepping. De context van de negentiende eeuw is daarbij belangrijk. Wagner vond zijn tijdgenoten gecorrumpeerd door macht en geld, en wilde daar met deze muziektheaterproductie iets aan veranderen.

Michiel Hagdorn

Michiel Hagdorn, docent Duitse literatuur, muziek en (cultuur)geschiedenis, is sinds 1997 als HOVO-docent verbonden zijn aan de Senioren Academie Groningen-Friesland-Drenthe.
De lezing duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Entree: 5 euro (leden: gratis). Inschrijven: lezing@sociëteitdeharmonie.nl. Meer informatie: www.societeitdeharmonie.nl.

Auteur

Marc Jansen