Debat in Immanuelkerk over wetsontwerp voltooid leven

GRONINGEN

In de Immanuelkerk in Groningen wordt woensdag 24 januari gedebatteerd over het wetsontwerp voltooid leven.

Moet er een wet voltooid leven komen, zoals D66 graag wil of biedt de huidige euthanasiewet voldoende mogelijkheden in situaties van uitzichtloos en ondraaglijk lijden? Wat zijn de risico's van zo'n wet in tijden van dure zorg en idealisering van jong en productief zijn?

Sprekers

Sprekers zijn Ton Vonk, filosoof met een eigen praktijk voor levenseindevragen, directeur Manon Vanderkaa van ouderenbond KBO-PCOB (mede-initiatiefnemer van het manifest Waardig ouder worden) en Frits de Lange, hoogleraar ethiek Protestantse Theologische Universiteit in Groningen. Aanvang: 18.30 uur. Entree: 5 euro. Aanmelding: debat@immanuelkerk-groningen.nl. Meer informatie: www.immanuelkerk-groningen.nl

Auteur

Marc Jansen