Martini Ziekenhuis opent kunstjaar met kunstmarkt

GRONINGEN

Het Martini Ziekenhuis opent donderdag 25 januari het nieuwe kunstjaar. Dat doet het met een kunstmarkt in het Martini Paviljoen.

Tien kunstenaars die dit jaar exposeren in het Martini Ziekenhuis, geven op de kunstmarkt een preview van hun werk: Bo Scheringa, Jessy Boelen, Froukje Dijkstra, Jose Geertzen, Jolanda Kleij, Fokko Kluiver, Olja Maier, Yana Poppe, Marijke Talsma en de Fotolocatie.

Kunst in het ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis wil een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Een omgeving waar mensen zich prettig voelen, die bijdraagt aan het welbevinden en herstel van mensen. Kunst maakt een belangrijk onderdeel uit van de ziekenhuisomgeving: kunst biedt ontspanning en afleiding en kan stress verminderen. Door bijvoorbeeld nieuwe perspectieven te laten zien. Of door inspiratie, herkenning of troost te bieden.

Kunstcommissie

Binnen deze context organiseert de kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis, met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis, ieder jaar een reeks exposities van bekende en/ of minder bekende (Noordelijke) kunstenaars. Daarnaast exposeert de kunstcommissie werken uit de eigen kunstcollectie. De aandacht gaat met name uit naar Noordelijke kunstenaars. De kunstroute die is uitgezet in het ziekenhuis loopt langs een groot deel van de collectie.
De kunstmarkt begint om om 10.00 uur.

Auteur

Marc Jansen