Schaakgrootmeesters Tata Steel Masters in Groningen

GRONINGEN

Wereldkampioen Magnus Carlsen, Anish Giri en de andere grootmeesters van de Tata Steel Masters zijn zojuist in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen begonnen aan de tiende ronde van het Tata Steel Chess Tournament.

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen opende deze speelronde met een gongslag. Voorafgaand aan de opening brachten de schaakgrootmeesters een bezoek aan het Groninger Museum. In het Academiegebouw vindt vanmiddag ook een symposium plaats, waarop wetenschappers ingaan op de vraag of schaken kan dienen om onderwijsprestaties van leerlingen te vergroten.

Tata Steel Chess Tournament

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf, is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden.
Meer informatie: www.tatasteelchess.com.

Auteur

Marc Jansen