De Jonge Republiek met 'Imagine the Silence' naar De Oosterpoort

GRONINGEN

De Jonge Republiek staat donderdag 1 februari met de voorstelling 'Imagine the Silence' in De Oosterpoort in Groningen.

'Imagine the Silence' is een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken. Barstend van brutaliteit en speelse bekentenissen gaan regisseur Silvia Andringa en drie jonge theatermaaksters op zoek naar hun vrouwelijke identiteit. Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink hebben verschillende roots maar zitten met dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Kan je ontsnappen aan jezelf en aan je achtergrond? Zijn vrouwen anders dan mannen? Op ieder antwoord volgt een nieuwe vraag. Meer keuzes, meer chaos, meer lawaai.

Girlpower

In een openhartige zoektocht vertellen de actrices hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een mythe uit van de Griekse schrijver Ovidius. Philomela en Procne zijn twee zussen die speelbal zijn van het lot. Het lijkt alsof ze weinig kunnen doen om hun ellendige leven om te gooien, maar na alle geweld komt hun eigen kracht naar boven. Zij hadden stilte nodig voor verandering. Tweeduizend jaar later is hun girlpower nog steeds inspirerend.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen