Fikry El Azzouzi’s ‘Drarrie in de nacht’ eenmalig in Nederland; in Theater de Machinefabriek

GRONINGEN

In Theater de Machniefabriek in Groningen wordt vrijdag 16 februari de theatervoorstelling ‘Drarrie in de nacht’ gespeeld. Deze voorstelling van de Vlaams-Marokkaanse schrijver Fikry El Azzouzi is alleen dan in Nederland te zien.

Fikry El Azzouzi is in België een begrip dat zich regelmatig in het Islam-debat mengt. Dit ‘pestjoch dat lak heeft aan conventies’ maakte onder de vleugels van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) een theaterbewerking van zijn succesroman ‘Drarrie in de nacht’. Hij werkte hiervoor samen met theatermaker Junior Mthombeni en componist Cesar Janssens.

‘Drarrie in de nacht’

In ‘Drarrie in de nacht’ dagen hoofdpersonage Ayoub en zijn kompanen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe.

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi schrijft romans, columns en theaterstukken. In 2015 kreeg hij de 65ste Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn roman ‘Drarrie in de nacht’, zijn debuut ‘Het schapenfeest’ en zijn toneelstuk ‘Reizen Jihad’. El Azzouzi schreef ook een nieuwe tekst voor de voorstelling ‘Salam’ van het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS, gebaseerd op het Bijbelverhaal van Abraham. Dit stuk gaat 10 maart in première in Stadsschouwburg Groningen.
De voorstelling ‘Drarrie in de nacht’ begint om 20.30 uur. Kaarten (€ 15 /NNT vrien, NNTwee, CJP, collegekaart € 10): nnt.nl/drarrie.

Auteur

Marc Jansen