Singer-songwriter Justin Nozuka naar Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Justin Nozuka geeft maandag 9 april een concert in Stadsschouwburg Groningen. De kaartverkoop begint dinsdag 30 januari om 11.00 uur.

Justin Nozuka zag op 29 september 1988 het daglicht in New York, maar verhuisde al op jonge leeftijd met zijn moeder en zes broers en zussen naar Canada. Daar begon hij met het schrijven van muziek en leerde hij hoe hij zijn schrijfwerk kon ondersteunen met gitaarspel.

Holly

Nozuka debuurde op 19-jarige leeftijd met het album ‘Holly’, opgedragen aan zijn moeder. Dit debuut leverde hem in 2008 de Juno Award voor ‘New Artist of the Year’ op. In 2010 verscheen Nozuka’s tweede album ‘You I Wind Land and Sea’. Ondanks de positieve reviews en uitstekende tour die volgden, legde Nozuka het werk vervolgens vier jaar stil.

High Tide en Low Tide

Daarna volgde het, volgens hem, experimentele album ‘Ulysees’, waarop hij een totaal andere weg in sloeg. Vorig jaar verscheen het uit van album ‘ High Tide’. 16 februari volgt ‘ Low Tide’, het tweede deel van een serie van drie delen die het complete album zullen vormen.
Aanvang: 20.00 uur. Kaartverkoop (à 19,50 euro): de-oosterpoort.nl.
https://youtu.be/cBCu3oEvfaQ

Auteur

Marc Jansen