Synagoge Groningen en MartiniPlaza presenteren inleiding bij ‘Fiddler on the Roof’

GRONINGEN

In MartiniPlaza in Groningen wordt vanaf dinsdag 6 februari de musicalklassieker ‘Fiddler on the Roof’ met Thomas Acda uitgevoerd. De voorstelling van zondag 11 februari wordt voorafgegaan door een inleiding door Stefan van der Poel. De inleiding, die is georganiseerd door Synagoge Groningen, is getiteld: ‘Tradities in het land van Tevye’.

‘Fiddler on the roof’, met ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere evergreens, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze actuele musical toont ons de betekenis van familie in een veranderende wereld waarin wij overeind proberen te blijven met onze tradities. Thomas Acda, speelt de hoofdrol van Tevye. Hij won eerder deze week de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol voor deze rol. De voorstelling is een initiatief van Stichting Theateralliantie: een verbond van acht grote theaters in Nederland, waaronder MartiniPlaza.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/MhMp8_gP2do

Tradities in het land van Tevye

Historicus dr. Stefan van der Poel is als universitair docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij is onder andere gespecialiseerd in Joodse geschiedenis. Van zijn hand verschenen onder meer ‘Joodse Stadjers’ (2004), ‘Leo Frank (1908-1944)’ (2004), ‘100 jaar Folkingestraat-synagoge’ (2006) en ‘Joods leven in Groningen. Oorsprong en herinnering’ (2011). Van der Poel neemt de musicalbezoekers zondag 11 februari vanaf 13.00 mee naar de tradities en gebruiken in het land én de tijd van Tevye.
De inleiding kost 5 euro. Reserveren: www.martiniplaza.nl of via de reserveerlijn 050 - 5222 797.

Auteur

Marc Jansen