Concert Mrs Johnson in Doopsgezinde Kerk

GRONINGEN

Mrs Johnson geeft zaterdag 3 februari een concert in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.

Het door Japke Hartog geleide vrouwenkoor presenteert hierin ‘Fundament’, een programma met klassieke en lichte, oude en nieuwe muziek. “Fundament verbeeldt het contrast tussen het donkere, winterse jaargetijde en het gevoel van dreiging en angst als mensen niet meer veilig zijn in hun eigen huis”, meldt Mrs Johnson. “Tegelijk geeft het de veerkracht en hoop aan die hen ondanks alles op de been houdt.”

Gedicht stadsdichter

Op verzoek van Mrs Johnson zette componist Henry Kelder (1973) het gedicht ‘Fundament’ van de Groningse stadsdichter Lilian Zielstra op muziek voor vrouwenkoor en piano. Het muziekstuk wordt voor het eerst uitgevoerd in de Doopsgezinde Kerk. Het koor wordt begeleid door pianist Ronald Kedra en het Minerva Strijkkwartet.
Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à 15 euro) zijn verkrijgbaar via www.mrsjohnson.nl.

Auteur

Marc Jansen