Groninger première ‘Mesteren’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 3 als maandag 5 februari de Deense film ‘Mesteren’ vertoond. Deze film van Charlotte Sieling (’The Killing’, ‘The Bridge’ en ’Borgen) was nooit eerder in Groningen te zien.

‘Mesteren’ gaat over Simon Brahe (Søren Malling). Hij is de ongekroonde koning van de Deense kunstwereld: hij is wereldberoemd, excentriek, rijk, heeft een prachtige vrouw én een jonge minnares. Het leven lacht hem toe, totdat op een dag zijn verloren gewaande zoon Caspar verschijnt en alle aandacht op zich vestigt. Tot groot ongenoegen van Simon is de knappe Caspar ook een zeer getalenteerde en zo mogelijk nóg hippere kunstenaar. De relatie tussen vader en zoon wordt flink op de proef gesteld, want Simon vertrouwt zijn zoon niet. En het lijkt erop dat ook Caspar andere plannen heeft met zijn vader dan hem alleen beter te leren kennen.
Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen