Districtsfinale kader biljart in Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN

Sociëteit De Harmonie in Groningen is zaterdag 3 en zondag 4 februari toneel van de districtsfinale kader biljart (gemengd): 38/2 en 57/2.

Twaalf van de beste biljarters uit Groningen en Drenthe maken onderling uit welke twee van hen - de winnaars van de twee poules - zich plaatsen voor de gewestelijke finale.

Kaderspel

Het kaderspel wordt gespeeld met twee witte en één rode bal; de witte ballen zijn de speelballen. Elke speler heeft zijn eigen bal: de een met stip, de ander zonder stip. Doel is met de eigen speelbal de twee andere ballen te raken: carambole. Bij deze spelsoort wordt het biljart met witte potloodlijnen in negen vakken verdeeld: zes gelijke en drie grotere. De speler mag in elk vak twee caramboles maken, daarna moet één van de twee andere ballen (dus niet de speelbal) uit een van de vakken gespeeld worden. De cijfercombinaties 38/2 en 57/2 staat voor de formaten van de vakken.

De Harmonie

De wedstrijden beginnen beide dagen om 11.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. De districtsfinale wordt zaterdag voorafgegaan door een korte introductie van de spelers. De organisatie is in handen van biljartclub De Harmonie. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen