Lezing in Remonstrantse kerk over ‘The American Dream’

GRONINGEN

Kunsthistorica Trudy de Lange verzorgt woensdag 7 februari de eerste Kunst in Zicht-lezing van het nieuwe seizoen. De Lange vertelt in de Remonstrantse kerk in Groningen over de tentoonstelling ‘The American Dream’.

De grensoverschrijdende dubbelexpositie ‘The American Dream’ is te zien in het Drents Museum in Assen én in de Kunsthalle in Emden. Het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van naoorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. Meer dan tweehonderd kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars zijn verdeeld over beide musea. Zo is werk te zien van beroemde kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. In Assen ligt de nadruk op de periode 1945-1965, Emden belicht de periode van 1965 tot heden.

American way of life

De kunstenaars tonen de 'American way of life' in alle verschijningsvormen. Het dagelijks leven, de consumptiemaatschappij, roem en rijkdom maar ook drugsverslaving, rassenrellen en de gevolgen de Vietnamoorlog worden in diverse kunstvormen getoond. De lezing, georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, begint om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Entree: 12,50 euro. Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of 050 - 318 8651.

Auteur

Marc Jansen