‘Meesters & Gezellen’ in Der Aa-kerk

GRONINGEN

In de Der Aa-kerk in Groningen staat donderdag 8 februari het concert ‘Meesters & Gezellen’ geprogrammeerd.

‘Meesters & Gezellen’ is een jaarlijks terugkerend project voor jonge, getalenteerde zangstudenten van de Nederlandse conservatoria. Samen met ervaren collega’s van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam voeren zij een a capella-programma uit. Elk van de stemgroepen - sopranen, alten, tenoren en bassen - wordt gevormd door één ervaren zanger, de Meester, en vijf jonge zangers, de Gezellen.

Wereldpremière

[caption id="attachment_77464" align="alignright" width="120"]Daniel Reuss. Foto: Niek van Bruggen Daniel Reuss. Foto: Niek van Bruggen[/caption] Het ensemble wordt voor de tweede keer geleid door Daniel Reuss, chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam. Hij heeft een programma samengesteld dat reikt van de ingetogen eenstemmigheid uit de elfde eeuw van Pierre Abélard tot de duizend jaar later door Georgi Sztojanov (1985) gecomponeerde Angelic Books, op teksten uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Omdat de ‘Meester & Gezellen’-concerttour begint in Groningen, beleeft dit stuk er zijn wereldpremière in de complete versie. Eerdere edities van Meesters & Gezellen werden gedirigeerd door de Letse dirigenten Kaspars Putniņš en Sigvards Kļava.
Aanvang: 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.meestersengezellen.nl.

Auteur

Marc Jansen