EM2 opent deuren tijdens The First European Club Open Day

GRONINGEN

Het nieuwe stad-Groninger culturele podium EM2 opent vrijdag 3 februari zijn deuren voor publiek. Dat doet het in het kader van The First European Club Open Day.

Deze dag is een initiatief van Live DMA, het Europese netwerk van muziekzalen en festivals. In heel Europa bieden clubs en festivals het publiek een kijkje achter de schermen.

Rondleiding

EM2 is vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur geopend. Daarbij wordt tekst en uitleg gegeven over het reilen en zeilen van de venue. Ook staat een rondleiding geprogrammeerd en wordt antwoord gegeven op vragen als: wat is nodig om een evenement te organiseren; wat zijn de dagelijkse bezigheden; wie zijn de mensen achter de EM2?

Suikerunieterrein

De op het voormalige Suikerunieterrein gevestigde EM2 is een ontmoetingsplek voor initiatief en experiment. Stadjers beslissen mee en maken deel uit van de programmering. EM2 biedt ook plaats aan besloten feesten en partijen. EM2 heeft met een zaal met capaciteit van 200 tot 800 personen. Voor het interieur is gebruik gemaakt van recyclebare materialen met een industriële en ‘rock ’n roll’ touch.

Auteur

Marc Jansen