Speeddate Roze Ouderschap Noord-Nederland

GRONINGEN

Roze Ouderschap Noord-Nederland heeft voor zondag 4 februari een speeddate/ informatiebijeenkomst voor alleenstaanden en/ of homoseksuele stellen met een kinderwens georganiseerd. Plaats van handeling is SKSG Kastanjeplein in Groningen.

Het krijgen van kinderen is voor alleenstaanden, en homo- en/ of lesbische stellen in veel gevallen een stuk complexer dan voor heterostellen. Hoe kom je iemand tegen om samen je kinderwens vorm te geven? In de speeddate worden individuen en stellen gematcht. In een kort gesprek kunnen ze elkaar wat beter leren kennen en bepalen of ze op een ander, zelf te bepalen moment nog eens rustig en uitgebreider met elkaar in gesprek te gaan. Voor de meest gestelde vragen onder de doelgroep zijn workshops georganiseerd; over draagmoederconstructies, adoptie, kinderen krijgen via een fertiliteitskliniek en over de juridische kant van het ouderschap. Ook wordt informatie gegeven over pleegzorg, een andere manier om voor kinderen te zorgen, uitgaande van de (hulpverlenings)vraag vanuit het kind. Verder kunnen deelnemers in een roze ouderschapscafé in een ontspannen sfeer van gedachten kunt wisselen over opvoedingsthema’s.

RONN

RONN is een initiatief van het COC Groningen Drenthe. RONN is bedoeld als informatieplatform voor roze ouderschap, van kinderwens tot geboorte, en van zwangerschap tot puberproblemen. Het evenement in Groningen is georganiseerd in samenwerking met Buitengewoonzijn.NU, een organisatie die ondersteuning biedt aan maatschappelijke projecten en zich richt op trainingen voor individuen om hun wensen en dromen na te jagen.
De speeddate start om 13.00 uur, de workshops om 14.30 uur en het roze ouderschapscafé om 15.30 uur. Deelnamekosten voor de speeddate is € 5. Meer informatie/ aanmelding: www.cocgd.nl/roze-ouderschap.

Auteur

Marc Jansen