Diamant College en de Kimkiel succesvol bij Speedsoccer

GRONINGEN

250 leerlingen van het speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs uit Groningen, Heerenveen, Drachten, Leeuwarden, Meppel, Emmen, Hoogeveen en Appingedam hebben dinsdag en woensdag deelgenomen aan de Speedsoccer Battle in de “blauwe” kunstgraswereld van Indoor Soccer Centre Groningen.

Met 35 teams (13 scholen) kon er dan ook gesproken worden over een officieus Noord-Nederlands kampioenschap. Ook deze editie werd samen georganiseerd met studenten van de Hanze Hogeschool voor sportstudies en Alfa College Groningen.

Op dinsdag was het aan de beurt aan de leerlingen van het SO en SBO (10-12 jaar). Alle teams werden op niveau ingedeeld, zodat er sprake was van evenwaardige tegenstanders. De 1e prijzen gingen naar de teams van RENN4 Caleidoscoop Leeuwarden, SBO it Oerset Heerenveen, de Kimkiel Groningen en SBO de Delta Appingedam. De fair-play was een prooi voor de Kimkiel.

Naast de voetballers waren ook een tiental leerlingen aanwezig die ingezet werden op hun eigen talenten. Enkele hielpen mee in de organisatie en verzorgden de lunch en andere leerlingen hadden een perskaart. Zij zorgden voor mooie foto’s die direct werden uitgeprint en opgeplakt op de fotowand bij de wedstrijdtafel. Foto Speedsoccer.


Auteur

admin