Nieuwe uitrukkleding voor Brandweer Groningen

GRONINGEN

randweer Groningen krijgt nieuwe uitruktenues voor al haar 900 brandweermensen in de provincie Groningen.

Onlangs werd de nieuwe kleding gepresenteerd in het bijzijn van de leverancier.

De eerste tenues worden rond de zomer uitgeleverd en aan het eind van 2018 zijn alle oude tenues vervangen.

Naast de kleurverandering, van zwart naar beige, bestaat het nieuwe tenue uit twee delen, een overall en een overjas. “Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden,” zegt Arie Smedinga, projectleider nieuwe uitrukkleding.

Ook het materiaal van het nieuwe tenue is lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. “Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue, aldus Smedinga.

De afgelopen twee jaren is Brandweer Groningen bezig geweest om te komen tot een goed en comfortabel pak. In dit traject stonden de brandweermensen als gebruikers centraal. Verschillende tenues zijn door een afvaardiging van de brandweer getest op draagcomfort, gebruik bij werkzaamheden en op hittebestendigheid. “Het nieuwe tenue werd door alle testers als beste beoordeeld”, zegt Arie Smedinga. “We kijken terug op een intensief, maar uniek project.

Eigen foto


Auteur

Redacteur