Expositie en workshop Henrik Kröner bij VRIJDAG

GRONINGEN

Schilder Henrik Kröner exposeert van 9 maart tot 26 mei in expositieruimte De Kelder van VRIJDAG. De opening is op 9 maart om 16.00 uur in de locatie aan de Walstraat 34.

Kröner staat bekend om zijn gebruik van kleur. Tijdens de expositie C’mon C’mon Cameleon! zal hij een nieuwe serie werken tonen die geïnspireerd zijn op de kleurentheorie van de Duitse romanticus Philipp Otto Runge, uitvinder van de kleurenbol. Op 7 april verzorgt Kröner tijdens de tentoonstelling een twee uur durende workshop Associatief tekenen. Tijdens deze workshop maken de deelnemers tekeningen die geïnspireerd zijn op ritmes die terplekke worden gespeeld. Kröner: “Naast mijn kunstenaarschap ben ik drummer. Drummen en schilderen gaan mooi samen. Vandaar dat ik een drum-/tekenworkshop heb bedacht. Ik ga verschillende korte en middellange improvisaties spelen. Ieder lied heeft zijn eigen karakter en stemming. Klanken, kleuren, patronen. Warm, koud, rond, hoekig. Vloeiend of juist staccato. De deelnemer wordt uitgedaagd om tekeningen te maken, geïnspireerd op de ritmes die gespeeld worden.”

De expositie is gratis te bezoeken. De kosten voor de workshop bedragen tien euro per persoon. Aanmelden voor de workshop kan via amateurkunst@bijvrijdag.nl.


Auteur

Redacteur