VSBfonds subsidieert NewSkool-OldSkool

GRONINGEN

VSBfonds geeft 1500 euro gedoneerd voor een project, waarin 175 jongeren en enkele tientallen plussers met elkaar in gesprek gaan.

Vijf en dertig groepjes van jong en oud kiezen ieder een eigen thema. Aan de hand van dit thema vertellen zij elkaar verhalen en zoeken dan naar overeenkomsten tussen de generaties. Alle groepjes werken die overeenkomsten uit tot een presentatie. In het project NewSkool-OldSkool werken samen Groningen Plus, de school Leon van Gelder en het Grand Theatre in Groningen, waar op 29 maart de 35 presentaties te zien zijn.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Foto: Wil Veldkamp.


Auteur

Redacteur