Schaapscheerdersfeest De Beestenborg

GRONINGEN

– Kinderboerderij De Beestenborg in Groningen staat zaterdag 26 mei weer in het teken van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest. De kinderboerderij bestaat dit jaar 30 jaar en het feest is daarom groter dan ooit.

De schapen worden tussen 13.30 en 17.30 uur geschoren.

Qua dieren is er vanzelfsprekend nog een hoop meer te doen: de huisimker geeft een bijendemonstratie en de dierenartsenpraktijk Zuidhorn/Reitdiep is aanwezig voor vragen. De trots van het feest is dit jaar de demonstratie schapendrijven, verzorgd door Mike en Ria van Landgoed Oosterheerdt in Leek.

Er zijn daarnaast vele activiteiten voor de kinderen, zoals een verloting, spelletjes en een springkussen. Verder is er verkoop van natuurlijk wolproducten, maar ook zeep, en de Pluktuin van Harkstede is aanwezig met jam, chutney, cider. Naast de verkoop van het eigen servicepunt zijn er smoothies, warme broodjes en poffertjes te koop. 'IJssie voor m'n meissie' komt schepijs verkopen aan de bezoekers van het feest.

Van 13.30 tot 17.00 uur, toegang gratis. Akeleiweg 69 Groningen.